[in English]

Ook zijn we op zoek naar informatie in boeken, artikelen (kranten/tijdschriften) en andere publicaties. Als u informatie heeft dat (wellicht) interessant is, laat het ons weten!Veel gestelde vragen (FAQ):

1. Bevinden zich er leylijnen in mijn huis?
Leylijnen zijn meestal positieve energiebanen. Ze komen veelvuldig voor en zijn dan ook wellicht in uw woning te vinden. De meeste leylijnen zijn echter maar heel zwak en hebben maar relatief weinig invloed. Verdere uitleg over het aantal leylijnen in uw omgeving kunt u vinden op de pagina Sterke leylijnen.

2. Bevinden zich er schadelijke aardstralen of wateraders in mijn huis?
De beheerder van deze website doet geen onderzoek bij mensen thuis. Wanneer u een antwoord op deze vraag wilt hebben kunt u op internet zoeken naar mensen die u hier mee verder op weg kunnen helpen.

3. Zijn er in mijn woonomgeving (of andere regio's) in Nederland en Vlaanderen leycentra, krachtplaatsen, heiligdommen of heilige plaatsen te vinden?
Bij de stichting van een dorp of stad, of de plaatsbepaling van een boerderij, verdedigingswerk of heiligdom, (allen voor het jaar 1350) werd er altijd een sterk kruispunt van leylijnen gekozen. Een deel van deze plekken zijn opgenomen in het Archief van bekende/onderzochte leycentra in Nederland en Vlaanderen, en enkele plekken tegen de grens in Duitsland. Dit archief is te vinden op de pagina Archief van plaatsen.
Indien er niets in het archief is opgenomen van een gebied of van een specifieke plek: zie de volgende vraag.

4. Hoe weet ik of er in een bepaalde omgeving, gebied of land leycentra en krachtplaatsen te vinden zijn?
bijvoorbeeld op m'n vakantiebestemming of plekken die niet worden genoemd in het archief.
De oude volkeren die op aarde leefden (voor het jaar 1350) situeerden allemaal hun woonlocatie en hun heiligdom(men) op leycentra / krachtplaatsen. De mensen vonden deze plekken bijzonder en hielden hier rekening mee. Wereldwijd bestaan er nog vele oude tempels en heilige plaatsen die op krachtplekken werden gecreëerd. Ook hoge punten in het landschap op aarde herbergen kruispunten van leylijnen.
- Europa: De oude volkeren hier hadden als heilige plaatsen vooral plekken in de natuur, zoals bronnen, heilige bomen of boomgroepen en andere natuurplekken. Ook werden er (Griekse/Romeinse) tempels en kerken gebouwd als heiligdom. Verder terug in de tijd werden er megalithische monumenten gebouwd zoals staande stenen (menhirs), steencirkels en hunebedden/dolmens. Ook werden er grafheuvels en andere heilige heuvels opgeworpen. Meer informatie over (een deel) van deze heiligdommen, zie de pagina Heiligdommen.
- Afrika & Midden Oosten: Vooral natuurplekken en hoogtepunten in het landschap werden als heilige plaats gebruikt. Daarnaast zijn er tempels en piramides in het Oude Egypte, rotskerken van Lalibela te Ethiopië en zijn er moskeeën op oude heilige plaatsen gebouwd.
- Azië: De regio kent vele tempels, waarvan de meeste op een leycentrum zijn gesitueerd. Enkele tempelcomplexen zijn Angkor Wat in Cambodja en de Borobudur in Indonesië. Daarnaast kent men er er vele natuurplekken en kleine heiligdommen. Ook zijn er in China piramides gebouwd.
- Australië: De krachtigste heilige plaats is Uluru (Ayers Rock), een rode reusachtige rotsformatie midden in Australië. Daarnaast heeft dit continent vele natuurlijke heiligdommen.
- Noord-Amerika: In tegenstelling tot de kolonisten hadden de indianen wel heilige plaatsen. Dit waren vooral natuurheiligdommen, maar ze creëerden ook zelf heiligdommen op krachtplaatsen, zoals een slang in het landschap.
- Midden- & Zuid-Amerika: De volkeren hier kenden verschillende heiligdommen; tempelcomplexen, piramides, lijnen en grote figuren uitgebeeld in het landschap en ook kleinere natuurheiligdommen.

5. Bestaan er kaarten van leylijnen in mijn omgeving?
De grote hoeveelheid leylijnen maakt het zeer moeilijk om een kaart te maken met daarop alle leylijnen in een regio. Vaak worden alleen de sterkste leylijnen weergeven. Er bestaan maar weinig kaarten van leylijnen en als ze bestaan kunt u ze met een zoekmachine proberen te vinden. Over de hoeveelheid leylijnen in uw omgeving kunt u vinden op de pagina Sterke leylijnen.
Deze website is gemaakt voor mensen die geïnteresseerd zijn in de onderwerpen die de website bestrijkt. Als u opmerkingen, vragen of suggesties heeft kunt u met ons contact opnemen. Iedere positieve reactie is welkom!  

Het emailadres van de website is: druidedruide@hotmail.com

Alvast bedankt voor uw reactie!